Polpo, calamari en ander soort tentakels

Gepubliceerd op 8 september 2024 om 17:57

Misschien gruwel je bij het idee van de kleine zuignapjes of is het een van je favoriete gerechten: octopus (polpo) of inktvis (calamari)! In Napels ten overvloede verkrijgbaar in meerdere varianten. 

Een klassiek gerecht zijn de calamari fritti, waarbij de inktvisringen licht gepaneerd en krokant gefrituurd worden, vaak geserveerd met een partje citroen. Als je in een restaurant polpo bestelt krijg je vaak lange, gegrilde tentakels, en kies je voor de polipetti (verkleinwoord), dan krijg je mini-octopusjes in zijn geheel geserveerd, vaak in een smaakvolle tomatensaus.

Ik vind dit zelf een gevalletje van "lekker uit handen geven". Al zie je ze vaak liggen bij viskraampjes, mijn Napolitaanse keukentje is niet de aangewezen plek om zelf de polipetti te gaan bereiden. Mocht je de uitdaging wél aan willen gaan, heb ik twee lekkere recepten voor je. De een in het Italiaans, de ander in het Nederlands. Buon appetito! 


Reactie plaatsen

Reacties

Angelo
8 maanden geleden

Leuk Ollie! In Palermo eten ze de inktvis zo: https://www.lacucinaitaliana.com/italian-food/italian-dishes/palermo-mondello-boiled-octopus-recipe. Gaan we de naloletaanse inktvis proeven in oktober?

Maak jouw eigen website met JouwWeb